Калганівка - смачна і корисна настоянка.

Калган рецепт


КАЛГАНІВКА - СМАЧНА І КОРИСНА НАСТОЯНКА


Наші пращури використовували корінь калгану для лікування захворювань шлунка, печінки та підвищення імунітету. Старші люди кажуть, що ще він позитивно впливає на чоловічу силу. Ми ж знайдемо цій корисній рослині ще одне застосування - зробимо настоянку калгану на горілці в домашніх умовах. У народі цей напій називають калганівкою. Завдяки простому рецепту та відмінному смаку настоянка дуже цінується серед любителів домашнього спиртного.


Складові:

  • горілка (самогон) – 0,5 літри;
  • сушений корінь калгану – 1,5 чайні ложки;
  • сушений корінь солодки – 1 чайна ложка;
  • кавові зерна – 5 штук.

Корінь солодки пом'якшує смак настоянки, а кавові зерна позитивно впливають на запах і колір калганівки. Солодку та кавові зерна можна не додавати, але тоді смак виходить дуже різким, що подобається не всім. Сушене коріння калгану (перстачу прямостоячого) і солодки продаються в аптеках.


Рецепт калганівки.

  1. У скляну ємність додати калган, солодку та зерна кави.
  2. Залити горілкою.
  3. Щільно закрити ємність кришкою, струсити та поставити на 3 тижні у тепле темне місце. Під час настоювання рекомендуємо щодня струшувати калганівку, тоді вона набуде рівномірного насиченого відтінку.
  4. Процідити готову настоянкуку через марлю, перелити у пляшку з темним склом та щільно закрити пробкою. Зберігати у холодильнику чи підвалі.

В результаті у вас вийде настоянка гарного коньячного кольору з вираженим запахом калгану та нотками кави. Смак м'який з невеликим дубильним відтінком, п'ється калганівка дуже легко і в розумних кількостях не викликає похмілля.


Читайте також: Не відрізнити від елітного: рецепт домашнього коньяку від народних умільців

Калганівка - смачна і корисна настоянка. Калганівка - смачна і корисна настоянка. Reviewed by Admin on 18:59 Rating: 5

Немає коментарів: