Домашня настоянка із часнику

Настоянка із часнику в домашніх умовах. 2 круті рецепти


Часникова настоянка - один з найпростіших в приготуванні домашніх алкогольних напоїв, який не потребує рідкісних інгредієнтів. Її можна пити просто заради задоволення або як засіб для профілактики простудних захворювань і грипу. Також ми розглянемо окремий тибетський рецепт настоянки, яким вже кілька століть користуються монахи для очищення судин і омолодження організму.

Для приготування настоянок раджу брати тільки домашній часник, якість якого не викликає сумнівів. Напої на основі китайського часнику не такі смачні і абсолютно позбавлені корисних властивостей.

Класична часникова настоянка.

Склад:
• часник - 2-3 зубчики;
• гострий червоний перець - 1 стручок;
• горілка - 0,5 л.

Приготування:
1. Нарізати часник дрібними часточками, видаляючи зелену серцевину.
2. Розрізати стручок перцю на 2-3 частини.
3. Засипати інгредієнти в банку, залити горілкою. Щільно закрити банку кришкою і поставити на 3 дні в темне прохолодне місце.
4. Профільтрувати часникову настойку через шар вати.
5. Перелити в пляшку.

Виходить міцний чоловічий зігріваючий напій з вираженим запахом часнику, що ідеально підходить для відпочинку з друзями на полюванні чи риболовлі під гарну закуску з м'ясних страв. Різким  смаком настоянка на часнику нагадує домашню хріновуху. Добре допомагає від застуди на ранніх стадіях захворювання.

🚨ВАЖЛИВО! Часникову настоянку на горілці не можна довго зберігати, так як її смак швидко погіршується. Раджу випивати її за 2-3 дня після приготування.
P.S. Ось і для дружини готова відмазка😉

Часникова настоянка для очищення судин.

Цей рецепт в 1971 році знайшла в тибетському монастирі експедиція Юнеско, яка вивчала місцеву культуру. Часникову настойку з молоком монахи використовували для омолодження і очищення судин. У чистому вигляді вона не вживається, ці ліки п'ють краплями.

Склад:
• чистий спирт (96%) - 200 мл;
• часник - 350 г.

Приготування:
1. Перетерти часник в однорідну масу і скласти в пляшку (банку).
2. Залити спиртом, щільно закрити банку кришкою і поставити на 10 днів в темне прохолодне місце.
3. Процідити отриману настойку через вату або щільну тканину. Зберігати напій в холодильнику в герметичній ємності.

Лікування:
Часникову настойку приймають за 15-20 хвилин до їжі разом з холодним молоком (50 мл за один раз) до якого додають 5 крапель настоянки.
Повторний курс можна проходити не раніше ніж через 6 років. При загостренні хронічних захворювань слід припинити прийом.

🚨УВАГА! Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я, перед початком вживання потрібно проконсультуватися з лікарем.
Домашня настоянка із часнику Домашня настоянка із часнику Reviewed by Admin on 10:53 Rating: 5

Немає коментарів: