10 фраз, які зможуть погасити будь-який конфлікт

Що робити під час конфлікту

10 фраз, які зможуть погасити будь-який конфлікт


Коли напруження в спілкуванні досягає небезпечної межі, саме час виявити почуття такту та уникнути сварки. Ось 10 фраз, які допоможуть вам зміцнити стосунки.


1. Давай зробимо перерву, обдумаємо все і разом ухвалимо рішення

Щоб зупинити лавину негативу та претензій, краще просто зупинити потік свідомого та несвідомого словесного проносу, розслабитися та подумати, навіщо взагалі починалася ця сварка? Може, ви просто зриваєте один на одного свій поганий настрій? Якщо так, то після перерви ви трохи розслабитеся, заспокоїтеся і причина конфлікту "розсмокчеться" сама собою.


2. Давай подумаємо разом, як вирішити проблему, зберігши наші стосунки?

Цією фразою ти вбиваєш двох зайців одночасно: по-перше, показуєш, що стосунки для тебе завжди на першому місці і ти не хочеш дозволяти жодному непорозуменню зіпсувати їх, а по-друге, погоджуєшся вислухати всі розумні аргументи, щоб знайти компроміс. Браво, ти чудова!


3. У гніві ти ще красивіший, ніж зазвичай!

Нищівний нокаут всьому - зробити приємний комплімент і викликати добру посмішку. Справа в тому, що у будь-якої людини, яка почує на свою адресу щире захоплення, виробляється гормон серотин - гормон щастя, який має також заспокійливий ефект. Не забувай, що ви прагнете зберегти стосунки, а не зруйнувати їх.


4. Добре, я тебе розумію

Коли двоє людей перебувають на стадії агресивних переговорів, кожен прагне насамперед донести до співрозмовника свою позицію: що не сподобалося, які почуття викликає ця ситуація. Але насправді дуже важливо по-справжньому почути другу сторону, спробувати зрозуміти її і поставитися до неї з усією можливою повагою. Рядок "Я розумію тебе" означає, що ви вже перейшли на той рівень, коли справа залишається за малим - вирішити, як використовувати отриману в ході конфлікту інформацію на благо відносин.


5. Допоможи мені тебе зрозуміти

Буває, що дві людини говорять зовсім про різні речі, відмовляючись чути одне одного. Якщо ти розумієш, що ваші думки розходяться, попроси співрозмовника спокійно та розважливо пояснити, чому він думає так, а не інакше, і чим викликана така реакція. Це допоможе вирішити конфлікт і зробити стосунки ще міцнішими.


Вам буде цікаво : Ритуали в сім'ї. Добрий ранок.💥


6. Здається, ми зможемо вирішити цю проблему, адже було й гірше!

Якщо у вашому житті було серйозне переживання, яке ви вже подолали разом, то решта – дрібниці життя. Нагадай собі та своєму співрозмовнику, що насамперед ви – команда. А команда завжди діє на користь збереження союзу.


7. Як ти вважаєш, що я можу зробити, щоб покращити ситуацію?

Напевно, у твого співрозмовника вже є в голові результат, якого він хоче досягти. Важливо зрозуміти, що ж він хоче насправді: твоя згода, якісь дії, вчинок. Дізнавшись про це, ти зможеш зрозуміти, навіщо взагалі потрібен був цей конфлікт, що від тебе вимагається і чи ти можеш піти на поступки.


8. Давай подивимося на цю проблему інакше

Безумовно, один із головних секретів будь-яких взаємовідносин – вміння подивитися на будь-який конфлікт із різних сторін. Ти злишся, що твій хлопець вирішив поїхати з друзями на вихідні на рибалку? Звичайно, ти засмучена, що не зможеш побути з ним наодинці, але з іншого боку, у тебе з'явився час для самої себе! І його треба використовувати по максимуму: посидіти з подругами в кафе, випити пару міцних напоїв або сходити до улюбленого салону на масаж. Задоволена жінка – добра жінка. Він приїде, побачить тебе гарну та щасливу і більше ніколи не захоче покидати тебе.


9. Давай обговоримо це спокійно, коли обидва будемо до цього готові

Мало хто може прийти до світу, коли в голові вирують неабиякі пристрасті, вириваються образливі слова і хочеться довести свою правоту. Якщо конфлікт стає полем бою, краще здати зброю та продовжити переговори з білим прапором наступного дня.


10. Давай припинимо лаятися прямо зараз

Взаємні звинувачення, крики та сльози можуть лише погіршити ситуацію, відтягуючи вирішення проблеми. Якщо ти пропонуєш співрозмовнику зупинитися, ти приймаєш позицію розсудливої ​​людини. Є випадки, коли безглуздо намагатися зрозуміти, хто має рацію, а хто винен.



10 фраз, які зможуть погасити будь-який конфлікт 10 фраз, які зможуть погасити будь-який конфлікт Reviewed by Admin on 20:48 Rating: 5

Немає коментарів: