Класичний глінтвейн вдома


КЛАСИЧНИЙ ГЛІНТВЕЙН ВДОМА.


Глінтвейн відноситься до зігріваючих алкогольних напоїв. Взимку його подають в більшості солідних закладів. Щоб порадувати себе смаком гарячого вина, необов'язково йти в ресторан або кафе. За пару хвилин ви прочитаєте, як можна зробити глінтвейн в домашніх умовах самостійно. Класичний рецепт дуже простий, але в процесі приготування потрібно пам'ятати про декілька нюансів.

Перші рецепти глінтвейну з'явилися ще в Стародавньому Римі, але тоді вино змішували зі спеціями без нагрівання. В умовах середземноморського клімату в підвищенні температури не було сенсу. По-справжньому популярним напій став в скандинавських країнах середньовічної Європи, де пряне гаряче вино подавали на різдвяних ярмарках і варили вдома. Через кілька століть глінтвейн поширився по всьому континенту і став популярним навіть у регіонах з теплим кліматом.

Склад глінтвейну.

У класичному варіанті використовуються наступні інгредієнти:
• червоне вино - 750 мл;
• вода - 100 мл;
• цукор - 1 столова ложка;
• тертий мускатний горіх - на кінчику чайної ложки;
• мелений імбир - 1 чайна ложка;
• гвоздика - 5 бутонів;
• кориця - 1 паличка (або пів чайної ложки меленої).
Вказаної кількості інгредієнтів вистачить для приготування 4-5 порцій. Зі складом домашнього глінтвейну можна експериментувати, додаючи інші спеції і фрукти, які подобаються. Але якщо варите глінтвейн в перший раз, раджу дотримуватися традиційного рецепту. Потім буде простіше порівняти смак своїх варіантів з оригіналом.

Щоб зробити безалкогольний глінтвейн, досить замінити вино виноградним соком, в іншому технологія приготування залишається незмінною.

Вино для глінтвейну.

Для приготування глінтвейну добре підходять червоні столові, сухі, солодкі і напівсолодкі вина середнього цінового діапазону. Наприклад, Мерло, Каберне, Кагор, Кіндзмарауллі, Хванчкара і ін. Від кріплених вин краще відмовитися, так як при їх нагріванні з'являється неприємний запах спирту, що псує враження від напою.
Можна робити глінтвейн і на білому вині. У цьому випадку рекомендую додавати більше цукру (3-4 столові ложки), оскільки у білих вин висока кислотність.

Технологія варіння глінтвейну.

1. Змішати в каструлі спеції і додати воду.
2. Довести суміш до кипіння, зняти з вогню. Настоювати 10 хвилин.
3. Процідити відвар через сито або марлю.
4. Додати в каструлю вино, відвар спецій і цукор.
5. Нагріти на повільному вогні до 65-70 ° C.
УВАГА!!!Глінтвейн не можна доводити до кипіння. При появі пара і перших бульбашок напій потрібно зняти з вогню.
6. Накрити кришкою і дати настоятися 5-10 хвилин.
7. Подавати гарячим у високих прозорих склянках або керамічних чашках, утримують тепло.



Класичний глінтвейн вдома Класичний глінтвейн вдома Reviewed by Admin on 12:53 Rating: 5

Немає коментарів: