5 законів, які не дозволять людям керувати вами

5 законів, які не дозволять людям керувати вами:

1. Тобі треба - ти і роби.

Кожен раз, коли в розмові звучить слово «треба» або «потрібно», коли мова йде про борг або зобов'язання, варто задавати питання «Кому це треба?». Маніпулятори люблять замовчувати про те, що бажане потрібно в першу чергу їм. Тобі треба - ти і роби.

2. Не обіцяй. Якщо обіцяв - виконай.

Згадайте, як часто під тиском інших людей ви давали необдумані обіцянки. Маніпулятор буде спеціально підштовхувати вас давати необдумані обіцянки, а потім експлуатувати ваше почуття провини. Просто не обіцяйте, але якщо вже пообіцяли - виконайте. Тоді наступного разу подумаєте двічі, перш ніж брати на себе зайві зобов'язання.

3. Не просять - не лізь.

Часто буває, що ми, керуючись благими намірами, робимо тільки гірше. Нас просто не просили про допомогу. Потім наші зусилля сприймаються як належне. Ще гірше, коли замість однієї людини просить інший. Допомагаючи в такій ситуації, ми порушуємо ще й закон «Тобі треба - ти і роби». Якщо ж вам здається очевидним, що людина потребує допомоги, скористайтеся можливістю дізнатися у нього, чи готовий він прийняти її саме від вас. Раптом дівчина, у якої застряг каблук в зливний решітці, підбудувала це спеціально, щоб познайомитися он з тим симпатичним хлопцем. А ви, зараза така, взяли і все зіпсували. Могли ж хоча б запитати.

4. У проханні не відмовляй.

Будь-яке прохання передбачає подяку. Маніпуляторам властиво давати порожні обіцянки або забувати про послуги. Виконуйте прохання, але не соромтеся попросити відповідної послуги. Можливо, навіть заздалегідь.

5. Живи справжнім (а не минулим і не майбутнім).

Один з найважливіших законів, він допомагає легко руйнувати маніпуляції порівняння з тобою в минулому. Нам ніколи не хочеться бути гірше самого себе, цим часто користуються інші люди. Наприклад, маніпуляція «Раніше ти таким не був», легко руйнується «Раніше було раніше». Обіцянки солодкого майбутнього, обіцянки половини від шкури невбитого ведмедя моментально припиняються після питання «Так це буде потім, а що зараз конкретно ви пропонуєте?».
5 законів, які не дозволять людям керувати вами 5 законів, які не дозволять людям керувати вами Reviewed by Admin on 00:30 Rating: 5

Немає коментарів: