15 кращих фільмів жахів, які варто переглянути кожному

Часом нам в житті не вистачає гострих відчуттів та адреналіну. Саме тоді на допомогу приходять фільми жахів, що дозволяють одним махом убити двох зайців - забезпечити викид адреналіну та не піддавати себе невиправданому ризику. Представляємо на ваш розсуд добірку з 15 кращих моторошних фільмів жахів.

Складаючи список, ми свідомо обійшли стороною класику жанру - роботи Альфреда Хічкока і екранізації романів Стівена Кінга. Також ви не побачите набридлу «Пилу», «Повсталих з пекла» і інші затерті до дірок жахи.


Ну що, ви готові зануритися в темний і страшний Всесвіт хоррора? Тоді поїхали

1. Лялька, 2016 
Англійське сімейство наймає для свого чада няню з далекої Америки. Добравшись, нарешті, до нового місця роботи, дівчина з подивом виявляє, що її підопічний зовсім не справжній хлопчик, а велика лялька. «Батьки» опікуються іграшкою, наче з власною дитиною, а в будинку встановлена ​​досить специфічна система правил і заборон. Одного разу головна героїня порушує строгі вимоги роботодавців і усвідомлює, що лялька може бути живою.
Захід Дикий

2. Полтергейст, 2015 
Черговий ремейк старого і знайомого всім фільму має стандартну зав'язку (шарудіння, дивні і лякаючі речі, незрозумілі події), але якісно відрізняється в технічному плані. Сім'я переїжджає в новий будинок, в першу ж ніч з сусідніх кімнат чуються незрозумілі звуки, світло та електричні пристрої включаються самі по собі. Апогей сюжету - викрадення примарами молодшої дочки. На тлі одноманітних хоррорів, «Полтергейст» - явище рідкісне і приголомшуюче. Ми з іронією ставимося до цього жанру, але, тим не менше, протягом усього сеансу стискалися в калачик і закривали очі під час певних сцен.
Захід Дикий

3. Повернись до мене, 2014
Головна героїня Сара пробує свої сили на ниві практичної психології. Її обранець Джош працює круп'є в нічну зміну. Закохані - нічим не примітна сімейна пара, вони проживають в самому звичайному будинку респектабельного спального району і займаються кожен своєю справою. З боку здається, ніби молоді люди закохані і абсолютно щасливі, але за красивим фасадом ховається особиста драма. Дівчина від щирого серця бажає мати дитину, але нічого не виходить. Однак справжній кошмар починається зі знайомства з дивакуватим сусідом. Сарі щоночі дуже реалістично сниться власна смерть, а на ранок будинок виблискує чистотою. Спроба розібратися з проблемою призводить до висновку, що жахливі події зовсім не плід хворої фантазії.

4. Закляття, 2013
Творці позиціонували картину, як фільм, заснований на реальних подіях. Два приватних детектива (Еда і Лоррейн Уоррен) займаються розслідуваннями справ, пов'язаних з потойбічним світом і паранормальними явищами. Фахівців запрошує до себе родина, яка мешкає на фермі, розташованій у відокремленій місцевості. Подружжя тероризує дух, який на перевірку виявляється сильною демонічної сутністю. Глядача вводять в похмуру атмосферу починаючи з перших секунд перегляду, актори грають неймовірно переконливо, а спецефекти тримають нервові клітини натягнутими, ніби струни впродовж всього фільму

5. Останнє вигнання диявола. Друге пришестя, 2013
Нелл знаходять у жалюгідному стані на узліссі, вона вся брудна, обірвана, в синцях і подряпинах. Дівчина до смерті налякана, вона втратила всю свою сім'ю в ході жахливого ритуалу, а сама дивом уникла тієї ж долі. Головну героїню направляють на реабілітацію в Новоорлеанский притулок для дівчаток. Але ніхто не міг подумати, що в тіло нещасної жертви релігійних фанатиків вселився демон. «Останнє вигнання» - якісна картинка і згущення фарб у міру наближення до розв'язки.

6. Астрал 2010
І знову події будуть відбуватися в стінах новенького будинку, хоча насправді джерелом надприродних подій є маленький хлопчик. Рене і Джош, разом з дітьми, змінюють місце проживання. На перших порах дивні шуми не викликають побоювань. Раптово десятирічний Далтон впадає в кому, всі зусилля медиків виявляються марними - дитина не прокидається. Він відправився в паралельний світ духів, і тепер злісні суті полюють за його тілом.

7. Впусти мене. Сага 2010 
Відволічемося на хвилинку від привидів і звернемо свій погляд на вампірів. У передмісті Нью-Мехіко живе хлопчик Оуен. Хлопчина піддається нещаднному цькування з боку однолітків, і у нього зовсім немає друзів. Підліток часто спостерігає за сусідами в підзорну трубу, його життя змінюється, коли неподалік селиться красива дівчинка зі своїм батьком. Це не зовсім класичний фільм жахів, ми б назвали його психологічною драмою з елементами містики, але безумовно він гідний вашої уваги.

8. Людська багатоніжка 2009 
Ох, це щось! Дві американські дівчини Дженні і Ліндсей вирушили в подорож по європейських країнах на своєму авто. Доля закидає їх в дрімучі німецькі ліси, де вони «абсолютно випадково» пробивають всі шини. У пошуках допомоги головні героїні натикаються на відокремлений будинок, в якому проживає колишній хірург. Господар тяжіє до медичних експериментів і мріє створити з декількох людей істоту з єдиною системою травлення. За десятибальною шкалою гидоти цей фільм заслуговує оцінки в 100 балів.

9. Дзеркала, 2008
Неврівноважений детектив Бен Карсон був відсторонений від роботи в поліцейському управлінні. Чоловік має проблеми з алкоголем і самоконтролем, що коштували йому сім'ї. Головний герой тимчасово наймається на посаду нічного сторожа в торговий центр. Раніше величезний універмаг був символом розкоші, але після пожежі перетворився в закопчене спорудження, що лякає випадкових перехожих порожніми рамами вікон. Слідча комісія так і не визначила джерело загоряння. Причини трагедії, що забрала сотні невинних життів, так і залишилися приховані під покровом таємниці. В один зі своїх обходів Бен помічає в дзеркалах щось зловісне....

10. Мучениці, 2008
Рідко в яких фільмах жахів присутня виразна філософська лінія. Найчастіше сюжет гранично примітивний, але цього не можна сказати про «Мучениці».Люсі, яку майже рік вважали безвісти зниклою,виявили на дорозі. Невідомі тримали жертву на бойні, але, що конкретно творилося в місці ув'язнення, полонянка відмовляється говорити. Картина оголює нерви і вносить в голову сум'яття почуттів. Сцени жорстокості показані надто реалістично. Глядачеві буквально хочеться завити. Після перегляду починаєш ненавидіти людей.

11. Непрохані, 2008
Головна героїня втратила матір, вона важко переживає трагедію і потрапляє в психіатричну клініку. Вийшовши звідти, Анна дізнається, що у тата почався роман з медсестрою,яка  не так давно доглядала за вмираючою матір'ю. Привид загиблої повідомляє дівчині про справжні наміри нової пасії батька. Виявляється, доглядальниця допомогла хворій відійти в інший світ. Анна об'єднується зі своєю сестрою і починає вести розслідування з метою вивести непрохану гостю на чисту воду. Врахуйте, кінцівка буде непередбачуваною.

12. Паранормальне явище, 2007
Закохані живуть в будинку, який щоночі відвідує темна сила. Парочка встановлює відеокамеру, щоб зафіксувати на плівці свідоцтва паранормальної активності. Головна фішка фільму - нібито аматорська зйомка. Читаючи в перший раз опис, ми вирішили, що творці просто вирішили заощадити на техніці, але результат роботи операторів виявився вище наших очікувань. Чорно-білі кадри заміксувати з кольоровими, створюється ефект реальності того, що відбувається. Потужне і якісне видовище лякає до чортиків.

13. Притулок, 2007
Лаура росла в сирітському притулку. Якщо ви вважаєте, що всі заклади для дітей, позбавлених батьків, однаково жахливі, то це не правда. Будиночок на морському узбережжі зовсім не такий. Вихователі замінили головній героїні маму і тата, а вихованці стали братами і сестрами. Через 13 років після випуску вже доросла Лаура разом зі своїм чоловіком і семирічним сином повертається в будинок дитинства. Її мета - реставрувати будівлю і відкрити оновлений притулок для знедолених сиріток. Однак з рідною дитиною Лаури твориться щось неймовірне, з милого хлопчика він перетворюється на жорстокого монстра.

14. Прокляття, 2004
Ох ці японські фільми жахів, східне сприйняття містики відрізняється від банальних страшилок європейців. У місцях, де вмирають люди, навіки поселяються прокляття, що чекають нових жертв. Одного разу потрапивши в смертельну пастку, людина вже ніколи не зможе з неї вибратися. Душа чергового покійного додасть сили прокляттю, і воно буде вбивати знову і знову. Початок легендарної франшизи доводить, що японські примари - найстрашніші в світі.

15. Дзвінок, 2002
І на десерт - культовий фільм Гора Вербінські, що оповідає про загадкову відеокасету, яка вбиває глядачів через 7 днів. Журналістка Рейчел розслідує серію таємничих смертей молодих і здорових людей. Офіційна версія свідчить, що вони померли від серцевого нападу, але це далеко не так. Репортер знаходить плівку і приносить її додому, зовсім випадково касета попадає в руки до її синові. Стурбована мати повинна в стислі терміни відшукати розгадку і відвести навислу над хлопчиком загрозу.



Страшного вам перегляду😉
15 кращих фільмів жахів, які варто переглянути кожному 15 кращих фільмів жахів, які варто переглянути кожному Reviewed by Admin on 20:00 Rating: 5

Немає коментарів: