4 корисні сервіси Google, про які ви не знали

Чотири найцікавіші гуглосервіси, про які мало хто чув.

4 корисні сервіси Google, про які ви не знали

Борознити простори Всесвіту

Подивитися на зірки з коханою людиною та помріяти про безмежний космос можна навіть в умовах ізоляції, причому не виходячи з дому. Як кажуть, сучасні проблеми потребують сучасних рішень. Google Sky - сервіс, який дозволяє насолодитися сузір'ями, планетами та іншими небесними тілами. Він відображає дані із супутників NASA та телескопа «Хаббл».


Щоб знайти об'єкт, що цікавить, введіть його назву або координати і натисніть кнопку «Пошук». Там же знайдете опис та цікаві факти про нього, а ще фільтри – інфрачервоний, рентгенівський чи історичний. Крім того, у Google Sky є старовинні зоряні карти, які можна порівняти із сучасним небом та дізнатися, як змінювалася наша Галактика протягом тисячоліть. Зрозуміло, знадобиться гаджет із якісним екраном. 



Культурне просвітництво

Google створила сервіс «Академія культури». Там зібрано значний масив виставок з різних музеїв, фотографій шедеврів живопису у високій якості, архівних документів та віртуальних турів. Це знахідка не тільки для простих користувачів, але і для вчителів та батьків, оскільки за допомогою інтерактивних елементів діти краще засвоюють матеріал і швидше залучаються до нього.


Наприклад, у програму можна завантажити своє зображення, щоб штучний інтелект знайшов найбільш схожий на вас портрет. Таким чином нейромережа відразу знайде ваше альтер-его серед персонажів живопису.


академія культури


Написати хіт

Приміряйте роль композитора, комбінуючи ноти і отримуючи нові мелодії на ресурсі NSynth, який створено спільно з Google. Програма дозволяє експериментувати зі звуками, згенерованими нейромережею. Загалом у базі понад 300 тисяч різних музичних інструментів. Штучний інтелект програє звучання будь-якого інструменту та вміє комбінувати одразу декілька різних.


За допомогою цього сервісу у будь-якого музиканта з'являється шанс розширити межі творчості, удосконалюючи свої мелодії та доповнюючи їх новими елементами. Але є й мінус: композиторам варто бути насторожі з нейромережами, адже тепер робот буквально може написати за них симфонію


написати хіт

Тримати руку на пульсі суспільного життя

Google Trends - паличка-виручалочка кожного маркетолога та будь-якого фахівця digital-сфери. Можна відстежити пошукову статистику щодо дат, регіонів і навіть континентів. Що цікавило користувачів минулого тижня і чому 2020-й був важливим для Google Classroom? Все це легко знайти за допомогою Google Trends. Наприклад, сервіс може  показати діаграми співвідношення конкретної фрази до загального обсягу пошукових запитів.


Google Trends.

Тепер ви озброєні цілим набором інструментів для дозвілля та роботи. Але Google щорічно випускає десятки корисних сервісів - так що рекомендуємо моніторити мережу, модливо ви знайдете саме той сервіс, без якого вже не будете уявляти своє життя

4 корисні сервіси Google, про які ви не знали 4 корисні сервіси Google, про які ви не знали Reviewed by Admin on 16:14 Rating: 5

Немає коментарів: