Домашнє вино із ожини — класичний рецепт

Поетапний рецепт приготування смачного домашнього вина з ожини: насичене ожинове вино з цукром


Домашнє вино із ожини

Домашнє вино з ожини — класичний рецепт


Ніяких спеціальних добавок до вина спочатку, зрозуміло, не було. Готуємо вино за традиційною технологією, це займе трохи більше часу, зате зможете пишатися, що вино, таке як ваше, стояло на столі ще в ми в 18 столітті.


Інгредієнти:
  • дика ожина –  3кг;
  • вода - 1 літр;
  • цукор – 0.5кг, плюс до двохсот грамів для підсолоджування вина.

Покроковий рецепт приготування солодкого домашнього вина з ожини


1.Зібравши ягоди в  каструлі або відрі відповідного об’єму, потовчіть їх сталевою або силіконовою товкачкою. Зважте та засипте триста грамів цукру від основної порції, перемішайте і на пару днів залиште під шаром марлі. Підставте під ведро чи каструлю просто круглий піднос, сусло не втече, але піна може і витекти, якщо її вчасно не зіб’єте при розмішуванні. Робити це, до речі, бажано три-чотири рази на добу.



2.Потовчені ожини разом з суслом переливаємо в бутель і натягуємо на нього тоненьку гумову рукавичку. Рукавичка, яка зм'якне наочно буде свідчити про завершення першої фази бродіння. Ще одне важливе зауваження – бутель не повинний бути наповнений «під зав’язку», ні бути напівпорожній, оптимальне наповнення – трохи більше двох третин. Приміщення для бродіння бажано затінене, з не надто високою температурою, орієнтовна тривалість першого циклу – до трьох тижнів.




3.По зупинці активного бродіння (при  обпаданні рукавички), рідке сусло зливаємо, ожини віджимаємо, сусло зливаємо в бутель. Всипаємо і розмішуємо до розчинення решту 200 грамів цукру з початкової порції. На цей раз ємність варто наповнити вже на більшу частину обсягу, до 4/5, вимоги до приміщення ті ж, рукавичку знову встановлюємо. З інтервалом у тиждень молоде вино зливаємо в чисту банку, залишаючи на дні колишньої ємності весь осад. Використайте з цією метою тонку гумову трубочкою, яку після процедури обов’язково промивайте під напором гарячої води.



4.Після приблизно двох місяців вино освітлиться, а виділення газів повністю припиниться. Вино в останній раз зливаємо, на цей раз в каструлю, вмішуємо в нього за смаком цукор і на пару місяців залишаємо в пляшках для дозрівання.


домашнє вино із ожини

Читайте також Домашня настоянка із ожини

Домашнє вино із ожини — класичний рецепт Домашнє вино із ожини — класичний рецепт Reviewed by Admin on 11:10 Rating: 5

Немає коментарів: