Їжте грибочки, дорога теща! Про гриби - корисно та цікаво.

корисні гриби
Нещодавно хтось розповідав - може ТСН, а може 95 квартал, - що люди західної цивілізації гриби не збирають, немає у них звички займатися самозаготовками, підбирати щось з землі, адже це може бути небезпечно, продукти краще купувати в магазині, з гарантією .


Звичайно, як тут не згадати стару байку:

- Від чого твоя теща померла?
- Грибів поїла.
- А чому вона вся в синцях?
- Не хотіла їсти...


шкідливі гриби

Отруйні гриби, важко відрізнити від справжніх,тому є чимало приказок і на Заході, і у нас про цю властивість. Найлаконічніша каже, що всі гриби їстівні, але деякі - тільки один раз в житті.


 Англійська ж народна мудрість говорить: «Є старі грибники, є сміливі грибники, але немає одночасно і старих, і сміливих грибників».


Білий гриб вважається відмінним профілактичним засобом проти шлунково-кишкових захворювань і навіть проти злоякісних пухлин, а  медики XVIII століття радили натирати його екстрактом відморожені частини тіла.

 Маслюк лікує від подагри, рижик затримує зростання туберкульозної палички, зеленушка перешкоджає згортанню крові, опеньок осінній - легке проносне, глива володіє антивірусними і навіть антираковими властивості, а дощовик, який нібито запобігає розвитку лейкемії, у Великобританії ще в XIX столітті застосовувався проти віспи, кропив'янки і ларингіту ...


Хитромудрі японці і в грибній справі попереду всієї планети . Фахівці японської фірми «Кабушікі-наіша Акіта» створили новий вид грибів, які за смаком, запахом і поживними властивостями нагадують смажений біфштекс. Гриби вирощують протягом 40-50 днів, а потім їх - хлоп! - обсмажують в олії, і ласощі готові. Грибне «м'ясо» містить безліч протеїнів і цінних мінеральних речовин.

 Звичайно, можна гриби купувати - з гарантією, - але можна і збирати в лісі, якщо свято дотримуватися принципу «не знаєш - не бери». 

Грибне (тихе) полювання - це

По-перше, азарт.
По-друге, це заняття не виключає участі всієї родини, що значно зміцнює останню. 
По-третє, хитання по зеленому лісі, а не по брудному, загазованому місті покращує здоров'я і очищає душу.
По-четверте, при успіху можна створити солідний продуктовий запас.
По-п'яте, страви з грибів, особливо закуски, не виключають, а скоріше припускають дружні застілля з вживанням різних напоїв.
По-шосте, гриби, якщо їх правильно приготувати, - шалено смачна їжа. Давньоримський поет Марциан писав: «Сріблом і златом, любов'ю друзів легко поступитися, але важко відмовитися від страви з грибів»

Так що вдалого тихого полювання!


тихе полювання

Їжте грибочки, дорога теща! Про гриби - корисно та цікаво. Їжте грибочки, дорога теща! Про гриби - корисно та цікаво. Reviewed by Admin on 12:04 Rating: 5

Немає коментарів: