Мер Кіт та мер - Козел. Які тварини ставали очільниками міст?

У 1986 році очільником містечка Лехітас у США став цап. А причиною такого вибору народу стало дивовижне вміння цапа: пити пиво без упину. Щоправда, цап помер у п'яній бійці із власним сином...


Мер-спанієль навряд може опинитися у центрі корупційного скандалу або запустити лапу у міський бюджет.

Саме з цих причин мешканці обирали очільниками міст тварин.

У містечку Лехітас у США у 1986 році очільником міста обрали цапа на ім’я Клей Генрі. Обрали його через те, що він міг випити скільки завгодно пива. Щоправда, алкоголь дуже зашкодив життю цапа-мера. У п'яній бійці його вбив власний син та став наступним мером.

Бездомний кіт 20 років обіймав посаду мера міста на Алясці. Це може здатися жартом, але у 1997 році під час виборів міського голови люди висловили недовіру усім кандидатам. Тоді один із мешканців міста запропонував голосувати за кота Стабса.

Кіт набрав рекордну кількість голосів і зрештою став почесним мером. А до міста потягнулися тисячі туристів. Це позитивно вплинуло на бюджет і у 2012 році кота переобрали на другий термін. Більшу частину дня кіт-мер тинявся дворами виборців, спілкувався із іншими котами та спав. Помер Стаб 2017 року від старості, відпрацювавши мером 20 років.

Пес Боско 13 років очолював місто Сунола. Чорний лабрадор був відомий навіть закордоном.

 А от у одному із міст у Кентукі собаки-мери – це нормальна практика. Колі Люсі-Лью у перегонах за крісло мера перемогла 9-тьох інших собак, кота, опосума і віслюка. У 2016 році вона балотувалася у президенти США, нажаль, вибори вона програла.

Випадки, коли тварини займають керівні пости, далеко не поодинокі. Колега Стаббса, рудий кіт Фредді, є почесним мером і талісманом американського міста Шарон.

У селі Реббіт Хеш, штат Кентуккі, посаду мера віддали коллі на прізвисько Люсі Лу. Собака очолює міські паради і знялася в декількох документальних фільмах.

Всесвітню популярність отримала кішка Тама, призначена в 2006 році начальником станції Кісі в префектурі Вакаяма (Японія). Її основним обов'язком було вітати пасажирів, які прибувають на станцію, і вона впоралася з нею «на відмінно». Туристи, що хлинули з усієї країни, щоб побачити незвичайного співробітника, принесли економіці міста понад мільярд ієн. У 2015 році Тама померла від старості у віці 16 років, її наступницею стала кішка Нітама.
Мер Кіт та мер - Козел. Які тварини ставали очільниками міст? Мер Кіт та мер - Козел. Які тварини ставали очільниками міст? Reviewed by Admin on 14:09 Rating: 5

Немає коментарів: